Indian Muslim Club Forumz

Indian Muslimz Forumz Power By Indian Muslimz Club
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???

Go down 
AuthorMessage
mansur86

avatar

Number of posts : 2
Age : 32
Registration date : 2007-07-05

PostSubject: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Thu Jul 05, 2007 4:12 am

kadang kita dipanggil mamak oleh bangsa lain... mostly melayu..
Ada IM yang x endah dengan itu... tapi ade juga yang x suka...

Jadi anda orang bagaimana????????

Lebih teruk lagi... ade juga orang panggil keling... apakah semua ini... adakah ini semua perli IM..???
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/mansur86
rabiatulbasria

avatar

Number of posts : 2
Age : 32
Localisation : malaysia
Registration date : 2007-07-06

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Fri Jul 06, 2007 5:40 am

mansur86 wrote:
kadang kita dipanggil mamak oleh bangsa lain... mostly melayu..
Ada IM yang x endah dengan itu... tapi ade juga yang x suka...

Jadi anda orang bagaimana????????

Lebih teruk lagi... ade juga orang panggil keling... apakah semua ini... adakah ini semua perli IM..???

salam.. Smile mamak ke? keling ke? indian muslim ke? n dlm pengalaman sendiri pernah digelar hindu kicap. Embarassed ...wow pedih kan Mad mula2 sye xdpt terima Crying or Very sad ..huhuhuhu sedih Sad n geram tersgt ..tp alhamdulillah dgn banyak pengalaman yg sye lalui sye gain something cyclops ...skrg sye xkisah dgn apa yg org gelar or pikiq ttg sye..yg penting sye xganggu diorang n sye tahu siapa diri saye sebenarnya. Smile .n sye majukan diri sye ..n percaye r not...setelah kita maju...baru diorang akan ubah pendapat diorang kpd kita...n these thing happend to me afro ....
right now we must forget wht people say n thought.people can say thousand words but we only know the fact....therefore we must make our self succeed...no point 2put on thinking bout that n it will effect our behavior n make us "malu n terpinggir"...SHOW WHO WE REALLY ARE!!! lol! cheers ..n make their eyes open like this Shocked affraid
Back to top Go down
View user profile
mansur86

avatar

Number of posts : 2
Age : 32
Registration date : 2007-07-05

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Fri Jul 06, 2007 11:48 am

Syabas Rabiatul... kita jangan skali lemah semangat sekali kita mendengar kata2 diorang... yang penting kiter nie sempurna.. dan x cacat.. syukur... Smile Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/mansur86
rabiatulbasria

avatar

Number of posts : 2
Age : 32
Localisation : malaysia
Registration date : 2007-07-06

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Fri Jul 06, 2007 10:37 pm

yup same 2 u and all indian muslim..... Wink ...hey...dont only view our comment...reply to us!! activiated this forum!!!..common guyssss..where r u?????????????????? Question scratch lol! Exclamation
keep rolling Arrow queen
Back to top Go down
View user profile
mubaraq

avatar

Number of posts : 3
Age : 30
Registration date : 2007-07-05

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Sat Jul 07, 2007 8:30 am

saya pun kadang2 bengang jugak kalau ade orang panggil kita mamak...
tapi saya tak kisah... malah lebih bersemangat lagi untuk membuktikan kepada mereka yang cakap tue bahawa 'mamak' yang mereka kata tue lebih baik dari mereka yang cakap tue.... oleh itu, wahai warga india muslim bangkitlah tunjukkan kepada 'mereka' siapa kita sebenarnya... ok tue saje.... cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
rin



Number of posts : 1
Age : 39
Registration date : 2007-07-08

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Sun Jul 08, 2007 8:54 pm

[i] we should proud of mamak or indian muslim........we should not listen to others n we have our own tradision.......
Back to top Go down
View user profile
az786



Number of posts : 2
Age : 31
Registration date : 2007-07-09

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Mon Jul 09, 2007 4:45 pm

bagi saya, saya mmg pantang org panggil mcm 2.. ingat kita nie ape kuli dia org pe.. yang lagi teruk ada yang paggil keling and macha.. if any one call me use that particulAR name mmg siap.. bajet bajet melayu bagus sgt... depa dah lah pemalas.. yna penting kita im ,mesti show the best dpn dia org...... valge IM
Back to top Go down
View user profile
mubaraq

avatar

Number of posts : 3
Age : 30
Registration date : 2007-07-05

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Mon Jul 09, 2007 5:50 pm

rileks lah az786, saya faham perasaan awak tapi rilekslah jangan emosional becoz, negara kita nie berbilang kaum, so kita kenalah bertolak ansun demi kesejahteraan negara...... skema sangatlah pulak ye... bukan semua melayu yang macam tue ade gak orang yang tau hormat IM... walaubagaimanapun IM always the best.......


lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
amroy



Number of posts : 1
Age : 34
Registration date : 2007-07-12

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Thu Jul 12, 2007 5:54 am

kenapa kita perlu rasa segan atau malu jika dipanggil MAMAK?
apa yg membuatkan anda marah dgn panggilan MAMAK?
bukankah orang MAMAK maju dr segi ekonomi mahupun perniagaan....
MAMAK tue sekadar panggilan sahaja, setahu sy takda maksud buruk dgn perkataan MAMAK tue...
bangsa kita ttp India Muslim Smile
Back to top Go down
View user profile
asikin_85

avatar

Number of posts : 1
Age : 33
Registration date : 2007-07-17

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Tue Jul 17, 2007 10:00 pm

[i]salam....
saya tak kisah pun org panggil mamak..
we must proud dengan ape yang kite ade...tul tak?
tapi kalau panggil cam 'keling' What a Face ker...marah gak..hehehe
tapi ape2 pun syukur la...we r different from other kan? lol!
Back to top Go down
View user profile
mazlisa



Number of posts : 1
Localisation : perak
Registration date : 2007-07-28

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Sat Jul 28, 2007 4:02 pm

salam.......

but yang herannye Shocked bebudak kite pun boleh tahan gak la ni....... perli IM lain walaupun dia pun IM gak....... Sad yang ni nak nngadu kat sape????? anyway saye bangga jadi IM........
Back to top Go down
View user profile
fairuz

avatar

Number of posts : 2
Age : 35
Registration date : 2007-08-19

PostSubject: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Sun Aug 19, 2007 10:27 am

Twisted Evil askm,to all the im,apa 2 mamak,hindu,keling, jst a word nothin 2 be mad of..b cool bro!!! mind ur own bisnes biarlh apa pn die orang nk kata...... Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
fairuz

avatar

Number of posts : 2
Age : 35
Registration date : 2007-08-19

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Tue Aug 21, 2007 8:52 pm

Twisted Evil hellooooooooooooo forum ni hidup ke????/ Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
asliza



Number of posts : 1
Age : 34
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Tue Aug 28, 2007 6:41 pm

hmm mamak. ok no problem..tapi kita seringkali dikutuk dgn sesuatu tang tak mengena.. disebabkan oleh perasaan cemburu oleh kaum lain..
anyway all of us should know that mamak is the best among the rest
Back to top Go down
View user profile
azaz



Number of posts : 1
Registration date : 2007-09-07

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Fri Sep 07, 2007 11:19 am

tak kisah bla panggil apapun....aku hidup bahagia gak...
Back to top Go down
View user profile
ShadowOfTruth



Number of posts : 1
Registration date : 2007-09-17

PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   Mon Sep 17, 2007 12:12 pm

Yo guys, okay i agree with u all

Wanna have a chance to see all the indianmulim united make a buka puasa function and do u feel like wanna join?


Majlis Buka Puasa IndiaMuslim DOT ORG

29 sept 2007


Selamat Berpuasa


Assalamualaikum Wbt.
Majlis Buka Puasa IndiaMuslim.Org 2007 Akan diadakah di Restoren Pelita ( Jalan Ampang ) Kuala Lumpur

Tempat : Restoren Pelita Jalan Ampang ( Berhampiran KLCC )
Nasi Kandar Pelita Restaurant
No. 149, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.

Tarikh : 29 September 2007 Bersamaan 17 Ramadan

Bayaran

Pelajar : RM 15
Bekerja : RM 20


*Bayaran perlu dibuat sebelum 22 SEPTEMBER 2007 ( SABTU )

Masa : 6.30pm sehingga 8.30pm

Had Umur : Mereka Yang Berumur dibawah 30 Tahun sahaja

Cenderahati : Untuk 50 Penyertaan pertama sahaja.
( Eksklusif dari IndiaMuslim.Org )

Parking : Percuma Utk Motorsikal & Kereta (Park Dalam)


Marilah kita sama-sama menjayakan Majlis Buka Puasa IndiaMuslim.Org Tahun Ke-dua yang akan dilangsungkan di Kuala Lumpur Nanti.
Inilah peluang untuk kita merapatkan lagi sillaturahim diantara kita dibulan yg mulia nanti. Jadi rebutlah peluang yang ada. Sama-sama kita berdoa agar majlis kita dirahmati Allah Swt.
Setahun hanya sekali, kami amat menghargai penyertaan anda.
Untuk maklumat lanjut, sila ke
www.indiamuslim.org
atau email kpd

admin@indiamuslim.org

Jika anda berminat utk hadir, sila email kpd

fairos@indiamuslim.org

atau

aji@indiamuslim.org


*many are interested to go for the breakfast gathering as i can see from their forum and their unlimited support Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???   

Back to top Go down
 
Adakah Kita setuju dengan gelaran mamak???
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kita will be coming to Excel CS at JCube on 1st October 2011
» Dan x Tsunade or Jiraiya x Tsunade?
» What if Hinata was the first friend of Naruto?
» Hinata cant keep Naruto in check..
» A-ano.... K-konichiwa... watashi no namai wa... K-kita desu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Indian Muslim Club Forumz :: Perbincangan Topic Anda (Discussion Board)-
Jump to: