Indian Muslim Club Forumz

Indian Muslimz Forumz Power By Indian Muslimz Club
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Kenapa sebenarnya kita dipanggil MAMAK

Go down 
AuthorMessage
fazi83



Number of posts : 1
Registration date : 2007-09-13

PostSubject: Kenapa sebenarnya kita dipanggil MAMAK   Thu Sep 13, 2007 2:50 pm

Kadang- kadang terfikir jgk, kenapa kat malaysia ni org panggil kita mamak...padahal perkataan tu tak wujud pun sebenarnya.....hanyalah rekaan semata-mata.....
Back to top Go down
View user profile
sha



Number of posts : 3
Age : 29
Localisation : perak
Registration date : 2007-09-30

PostSubject: Re: Kenapa sebenarnya kita dipanggil MAMAK   Sun Sep 30, 2007 4:32 pm

sebenarnya bukan mamak tapi mama iaitu pak cik tapi ada yg cemburu dgn kemajuan im dan memfitnah semata-mata utk menjatuhkan ekonomi im...tapi tak berjaya kerana im nii smua business minded dan pandai2 walaupun harga roti canai tak boleh dinaikan im tahu cara mengatasinya..balik pada mama nii org m dulu smua bukan nya islam,jadi mrk tak de ilmu,kira bodoh lah,,org kata mama dia kata mamak...itu jer!!
Back to top Go down
View user profile
mubaraq

avatar

Number of posts : 3
Age : 30
Registration date : 2007-07-05

PostSubject: Re: Kenapa sebenarnya kita dipanggil MAMAK   Thu Nov 01, 2007 12:43 am

.saya stuju dgn kata sha..... sbnarnya orang melayu ni suka ikut je cakap orang ...orang ckp mamak die pun ckap mamak.... kata bodoh karang marah plak.... mereka tidak memikirkan cara untuk memajukan diri mereka tetapi mereka cuba untuk menjatuh kan orang lain.... termasuk segelintir pemimpin melayu kat negara ni.... kalau keadaan ni bertrusan hancurlah negara.... kalau tak de kaum india (termasuk india muslim) dan kaum cina dah lama negara ni hancur.....hmmm tak tau lah ape nak jadi....
Back to top Go down
View user profile
az786



Number of posts : 2
Age : 31
Registration date : 2007-07-09

PostSubject: Re: Kenapa sebenarnya kita dipanggil MAMAK   Tue Dec 04, 2007 1:41 pm

heheheh, sabar baraq... setiap negara mesti ada masalah ngan bangsa lain... tapi saya pun pelik nape kita sesama islam pun nak kutuk megutuk.. bukan aper..mereka ingat negara nie 100% dia org nyer.. benda 2 mmg kita xdpt nak nafi kan... mmg pemerintahan ader d'tgan org melayu.. but economy still di monopoly bangsa cina dan juga IM.. dalam hal nie kita perlu bergabung ber satu padu.. at the same time kita patt ber syukur yang kita ader negara ynag aman.. jadi setiap masalah.. hendak lah di selesaikan dgn cara yang aman.. dan megenai paggilan mamak 2.. saya pun marah gak kekdg org pggil saya mcm 2.. selagi leh sabar saya sabar lah.. tapi biasa nyer mmg xsabar pun hehehe.. so nak fire dia org blek.. saya ckp lah mamak2 pun bila malam and akhir bulan ko org g gak kdai mamak makan roti canai... and klau t'rasa cabar sgt.. wat lah business gerenti melayu klah nyer.. tapi bukan smua lah.. yang gah sgt ngan MELAYu dier.. but i still have a good malay friends... masih ader malayu yang baek:)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kenapa sebenarnya kita dipanggil MAMAK   

Back to top Go down
 
Kenapa sebenarnya kita dipanggil MAMAK
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kita will be coming to Excel CS at JCube on 1st October 2011
» A-ano.... K-konichiwa... watashi no namai wa... K-kita desu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Indian Muslim Club Forumz :: Perbincangan Topic Anda (Discussion Board)-
Jump to: